Pótlóbuszok közlekednek a villamosok vonalán

Rövidített útvonalon jár a 28-as és a 37-es villamos Kőbányán, mert felújítanak két villamosmegállót - olvasható a BKK oldalán.

2015. október 7. és 22. között a gyalogosok és a villamossal utazók biztonságosabb közlekedését célzó felújítási munkákat végeznek a kőbányai 28-as és 37-es járat Bajcsy-Zsilinszky kórház megállóhelyén a Lavotta utcai csomópontban, illetve a Venyige utca megállóhelyen a Sibrik Miklós úton.  A Bajcsy-Zsilinszky Kórház megállójánál akadálymentesített vágányokat és zebrát alakítanak ki, a peronokat kiszélesítik és a régi utasvárók helyére újak kerülnek. A Venyige utca megállóhelynél sávelhúzással és a burkolati jelek újrafestésével szabályozzák a forgalmat, szintén akadálymentesítik a gyalogos-átkelőhelyeket, valamint módosítják a jelzőlámpa-programot is.

A felújítás ideje alatt a 28-as és a 37-es villamos rövidített útvonalon közlekedik a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és a Kada utca között, az Újköztemető és a Kada utca között pedig 28-37 jelzéssel pótlóbusz viszi az utasokat.