Lerakták a megújuló Újhegyi lakótelep alapkövét

A TÉR_KÖZ projekt keretén belül  712 millió forintból újul meg Budapest egyik legnagyobb lakótelepének főutcája és  közösségi terei. 2015. november 26-án helyezték el az alapkövet az Újhegyi sétányon, ünnepélyes ceremónia keretében.

A megújítás során akadálymentesítik a sétány jelentős részét, létrehozzák az idősebbek találkozó helyét. Külön játszóteret alakítanak ki a 3-6 éveseknek, a 6-12 éveseknek. A felnőtteknek lehetőségük lesz kültéri fitnesz eszközök használatára is. Megújul és kibővül az Újhegyi Közösségi Ház, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fiókja, valamint egy multifunkciós piactér is kialakításra kerül. Új parkok és zöldfelületeket is lesznek. Az építkezés során 40, zömében öreg, beteg fát szükséges kivágni, helyükre 160 új, egészséges kerül. A területre szökőkút, párásító és csobogó is kerül.
A Fővárosi Önkormányzat  a főváros közösségi tereinek fejlesztésére, közterületek komplex megújítására és közösségi célú városrehabilitációs programok megvalósítására írt ki pályázatot. A Kőbányai Önkormányzat 516 865 000 Ft támogatást nyert el. A támogatáshoz a Kőbányai Önkormányzat mintegy 200 millió forint önerőt tett hozzá.